Ruiten laten blinderen
Met een ruime keuze uit diverse tinten.

Autoruiten blinderen

Autoruiten blinderen is vakwerk. U heeft ze vast wel eens zien rijden, auto’s of busjes met ‘kreukelige’ ruiten. Zelf uw autoruiten blinderen kan behoorlijk frustrerend zijn. Daarom hebben wij bij Autoschade Waddinxveen een specialist in het blinderen van autoruiten.

Wij werken uitsluitend met hoge kwaliteit folie en brengen deze aan zonder bubbels en kreukels.

Een prachtig glad resultaat en hoge kwaliteit folie die jaren lang blijft zitten is het resultaat.

Waarom uw autoruiten blinderen?

Het blinderen van uw autoruiten heeft diverse voordelen. Het vergroot de privacy is uw auto. Zeker voor vertegenwoordigers met dure onderdelen in de auto is dit een groot voordeel. Uw houdt uw producten uit het zicht en verkleint daarmee de kans dat de auto opengebroken wordt.

Daarnaast werkt de folie ook inbraakvertragend. Het glas met blinderingfolie zal minder makkelijke breken. Naast een sportief uiterlijk geeft u uw wagenpark een extra beveiliging.

Het blinderen van autoruiten helpt de zon en warmte buiten de auto te houden. Blinderingfolie werkt UV werend en zal uw interieur beschermen tegen verkleuring door de zon.

  • Meer privacy
  • Inbraakvertragend
  • Sportief uiterlijk
  • UV werend
  • Warmte en zon werend
Wilt u direct contact opnemen of een offerte aanvragen?

Uw autoruiten tinten, maar met welke tint?

Uw autoruiten kunnen worden getint met verschillende soorten folie. Origineel vanuit de fabriek zit er vaak al een hele lichte tint in uw ruit. Dit is soms te zien als een groenige of blauwige kleur.

Folie om autoruiten te tinten wordt geleverd in 7 verschillende tinten. De tinten worden aangegeven in % lichtdoorlaatbaarheid. Hoe lager het percentage, hoe minder licht de folie doorlaat. Met andere woorden, hoe lager het getal hoe donkerder de folie.

Hoe donkerder de folie hoe meer warmte en zon hij buiten de auto zal houden. Voor de voorzijruiten mag de lichtste folie gebruikt worden. Dit is de 70% folie. Deze folie is zeer licht maar zal nog steeds UV straling filteren.

Mag dat, autoruiten blinderen?

U mag niet zomaar al uw ruiten blinderen. De achterruit en achterzijruiten mogen zonder problemen met de donkerste tint worden beplakt. De voorruit en de voorzijruiten is een ander verhaal.

Uw voorruit mag officieel niet beplakt worden. De voorzijruiten, de ruiten waar u dus zelf naast zit, mogen alleen met de lichtste tint worden beplakt. Vaak wordt bij deze lichte folie een certificaat geleverd zodat u bij controle kunt laten zien dat uw ruiten met een goedgekeurde folie zijn beplakt.

Dit heeft vooral te maken met de veiligheid op de weg. Mede weggebruikers buiten de auto moeten kunnen zien waar u naar kijkt, of u hen heeft gezien. Zorg er daarom voor dat uw de juiste folie op de juiste ruiten gebruikt. Niet alleen voor uw veiligheid maar ook om een bekeuring te voorkomen.

Autoruiten blinderen in Waddinxveen

Wilt u uw autoruiten laten blinderen? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Ook na het vervangen van uw autoruit kunnen wij uw ruit weer in dezelfde tint blinderen.

Neem contact met ons op wij informeren u graag.