Veelgestelde vragen bij Autoschade
Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen voor u.

Hoe lang ben ik mijn auto kwijt?

Hoe lang de reparatie duurt hangt natuurlijk helemaal af van de schade. Een kleine schade kan al in een dag opgelost zijn. Een meer uitgebreide schade neemt meer tijd in beslag. Zodra we uw auto bekeken hebben geven we u een indicatie van de hersteltijd. Door onze grote en effectieve werkplaats is onze doorloopsnelheid hoog. Daardoor zult u altijd zo snel mogelijk uw auto weer terug hebben

Kan ik een leenauto gebruiken?

Ja, wij beschikken over diverse leenauto’s. Zowel handgeschakeld als met een automaat. Zelfs voor rijscholen bieden wij leenauto’s aan met dubbele bediening. Wij zorgen dat u, ook bij schade, op de weg blijft.

Moet ik het schadebedrag zelf voorschieten?

Is uw autoschade verzekerd dan hoeft u niets voor te schieten. Wij zijn aangesloten bij Focwa Eurogarant. Wij regelen alles met uw verzekering. Daar heeft u geen omkijken naar.

Hoe zit het met mijn eigen risico?

Het eigen risico is in eerste instantie voor eigen rekening. Zodra de schade is verhaald bij de tegenpartij zal uw verzekeringsmaatschappij het eigen risico aan u terugbetalen.

Is mijn schade verhaalbaar?

Is uw schade aantoonbaar door de bestuurder van een ander motorvoertuig veroorzaakt dan zal uw verzekering de schade daar verhalen. Dit kan alleen wanneer u een volledig ingevuld schadeformulier heeft.

De andere partij is onbekend, wat nu?

Is de andere partij onbekend dan is er nog de mogelijkheid de schade te verhalen via het waarborgfonds. Het moet dan wel duidelijk zijn dat de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig. U moet ook binnen 2 dagen aangifte doen bij de politie. En een getuigenverklaring zorgt dan u sterker staat

Mijn auto is “total loss” verklaard, wat betekent dit?

Is uw auto onherstelbaar beschadigd dan noemen we dit ‘technisch total loss’. Wanneer de herstelkosten meer bedragen dan de waarde van het voertuig heet dit ‘economisch total loss’. Bent u erg aan uw auto gehecht dan kunt u er vaak nog voor kiezen de dagwaarde uit te laten keren met behoud van het wrak. U zou er dan voor kunnen kiezen alsnog de auto weer op te laten bouwen.

Wat moet ik meenemen als ik de auto kom brengen?

Om alles goed met uw verzekering te kunnen regelen hebben we een aantal papieren van u nodig. Neem daarom uw rijbewijs, kentekenbewijs deel 1A en 1B of het kentekenpasje mee. Ook de groene kaart en het ingevulde schadeformulier hebben we nodig. Let op dat u zowel de voor- als achterkant ingevuld hebt.

Ik wil weten wat mijn autoschade kost?

U mag altijd bij ons langsrijden met uw schade. Wij kunnen u dan een prijsopgave geven. Heeft u geen tijd om langs te komen? Via onze kostenindicatie pagina kunt u een indicatie van de kosten opvragen.

Mijn vraag staat er niet bij.

Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij al uw vragen.